آشنایی با رادیاتور شیشه ای و کاربرد آن در دکوراسیون داخلی منزل
آشنایی با رادیاتور شیشه ای و کاربرد آن در دکوراسیون داخلی منزل
رادیاتور شیشه ای از جمله رادیاتورهایی است که نه تنها نقش مهمی در تامین گرمایش ساختمان ایفا می کند، بلکه به عنوان نوعی رادیاتور دکوراتیو نیز استفاده می شود. بر روی شیشه این رادیاتورها می توان به صورت سفارشی تصویر دلخواه را حک کرد و از زیبایی آن لذت برد.

به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، با پیشرفت علم و تکنولوژی نوع جدیدی از رادیاتورها (رادیاتور شیشه ای) پا به عرصه دکوراسیون داخلی ساختمان گذاشتند که به دلیل ظاهر متفاوت و کارایی بالا نسبت به سایر رادیاتورهای ساده و قدیمی پر طرفدارتر هستند. اکثر طراحان دکوراسیون داخلی سعی می کنند سیستم های گرمایشی را به دلیل اندازه بزرگ و ظاهر نامتناسب در جایی خارج از دید در ساختمان تعبیه کنند.

در معماری سنتی اکثر رادیاتورها در زیر پنجره نصب می شدند که این خود باعث هدر رفت انرژی گرمایی می شد، اما معماری مدرن امروزی سعی در بهینه سازی انرژی با استفاده از رادیاتورهای زیبا در سایزهای ایده آل دارد.

مزایای رادیاتور شیشه ای

  • رادیاتورهای شیشه ای جزء جدیدترین مدل های رادیاتور هستند که انعطاف پذیری بالایی در طرح، رنگ و زیبایی دارند.
  • این رادیاتورها این قابلیت را برای مشتریان فراهم می کنند که طبق سلیقه خود طرح و اسلاید مورد نظر را انتخاب کنند.
  • سیستم های گرمایشی مانند بخاری، شومینه و رادیاتورهای معمولی را باید در جاهای معینی از خانه نصب و جاسازی نمود، اما رادیاتورهای شیشه ای این امکان را فراهم می کنند که این سیستم را در هر جایی که مناسب با نمای داخلی است بتوان تعبیه کرد.
  • برخلاف این که جنس این رادیاتورها از شیشه می باشد، دوام و مقاومت بسیار زیادی دارند.
  • با رادیاتور قرنیزی سازگاری و هماهنگی مناسب و مطلوبی دارد.
  • با سیستم هوشمندسازی ساختمان هماهنگی و مطابقت دارد.
  • این رادیاتورها هزینه های جانبی پایین تری مانند نصب نسبت به دیگر وسایل گرمایشی دارند و حتی می توانید خود نسبت به نصب آن ها اقدام نمایید.
  • هزینه های نگهداری و مراقبت از این رادیاتورها بسیار کم می باشد، زیرا هیچ قطعه ای ندارند که نیاز به تعمیر داشته باشد.
  • حمل و نقل و جا به جایی رادیاتورهای دکوراتیو شیشه ای بسیار راحت بوده و در هنگام اسباب کشی به راحتی می توان آن را جدا نمود و به محل دیگری منتقل کرد.
  • قیمت رادیاتورهای شیشه ای نسبت به انواع سیستم گرمایش مرکزی گازی کم تر می باشد.
  • این نوع سیستم گرمایشی نیازی به سوخت های روغنی و فسیلی ندارد و با انرژی های تجدیدپذیر کار می کند، به همین دلیل بسیار مقرون بصرفه می باشد.
  • رادیاتورهای شیشه ای قابلیت تنظیم شوندگی دارند و می توان مقدار گرمای آن ها را کم یا زیاد کرد.
  • این رادیاتورها عملکردی بدون سر و صدا دارند و آرامش را به ساکنین منتقل می کنند.
بخوانید:  آشنایی با انواع رادیاتور ها و کاربرد آنها

معایب رادیاتور شیشه ای

  • در صورتی که بخواهید طرح و مدل دلخواهی از آن را سفارش دهید، قیمت آن گران تر از مدل های از پیش ساخته شده می باشد.
  • در صورتی که از شیشه های سکوریت بی کیفیت در ساخت این رادیاتورها استفاده شود، امکان شکستن آن ها وجود دارد، به همین دلیل در هنگام خرید از کیفیت محصول ارائه شده اطمینان حاصل فرمایید.
  • در جدیدترین تحقیقات انجام شده محققان دریافتند که این رادیاتورها آلودگی مغناطیسی ایجاد می کنند و ممکن است این امواج بر سلامتی انسان تاثیر منفی بگذارد.

عملکرد رادیاتور شیشه ای

در ساخت رادیاتور شیشه ای یا رادیاتور تزئینی از شیشه سکوریت سخت شده با ضخامت ۱۳ میلی متر استفاده می شود که درون بافت آن یک المنت شیشه ای تعبیه شده است. به محض روشن شدن المنت، کل شیشه گرم می شود و گرمای حاصل به فضای بیرون منتقل می گردد.

هوای گرم شده توسط رادیاتورهای شیشه ای به دلیل چگالی پایین به سمت بالا می رود و هوای سرد در پایین قرار می گیرد. رادیاتور این هوای سرد را نیز گرم می کند و به بالا می فرستد، بنابراین این جا به جایی هوایی باعث گرم شدن کل فضای مورد نظر می شود.

تفاوت رادیاتور شیشه ای با رادیاتورهای معمولی

تفاوت اصلی رادیاتورهای شیشه ای با رادیاتورهای معمولی در استفاده از سیستم های لوله کشی است. به دلیل عدم استفاده از سیستم لوله کشی در نصب رادیاتورهای شیشه ای هیچ اتلاف انرژی از طریق لوله ها صورت نمی گیرد.

طرز کار این رادیاتورها به گونه ای است که به محض روشن کردن آن ها تمام گرمای تولید شده به خانه منتقل شده و انرژی اضافی هدر نمی رود. در واقع رادیاتورهای شیشه ای بازده صد در صدی دارند.

نگهداری و مراقبت از رادیاتور شیشه ای

در ساخت رادیاتورهای شیشه ای هیچ نوع تجهیزات جانبی که نیاز به مراقبت و تعمیر داشته باشد، به کار نمی رود. برخلاف سایر سیستم های گرمایشی که پس از چند ماه نیازمند سرویس کردن می باشند، رادیاتورهای شیشه ای به مراقبت و نگهداری نیاز ندارند و هزینه ای صرف نگهداری از آن ها نمی شود.

قیمت رادیاتور شیشه ای

قیمت رادیاتور شیشه ای به عوامل متعددی از جمله ابعاد و اندازه، نوع طرح و مدل آن، کیفیت شیشه و نوع برند سازنده محصول و همچنین میزان گرمایش رادیاتور بستگی دارد. در حال حاضر قیمت این رادیاتورهای زیبا و دکوراتیو از یک میلیون تا پنج میلیون تومان متغیر می باشد.

  • منبع خبر : ساختمان چی