مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله با تکنولوژی جداگرها
مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله با تکنولوژی جداگرها
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان بهره‌مندی از تکنولوژی میراگرها و جداگرهای لرزه‌ای را به منظور تاب‌آوری برای ساختمان‌ها برابر مخاطرات زلزله ضروری دانست و بر حمایت از این طراحی و تولید این تکنولوژی در ایران تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله: مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان و عضو شورای تدوین مقررات ملی و کنترل ساختمان ، با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی میراگرها و جداگرهای لرزه‌ای از ۲۵ تا ۲۷ اسفند به شکل وبیناری با حضور متخصصان کشور ژاپن و همچنین متخصصان ایرانی، در خصوص اهمیت این تکنولوژی در ساخت‌و‌ساز شهری، با اشاره به اینکه به طور متوسط ایران هر ۱۰ سال یکبار شاهد زلزله مخرب است، گفت: تجربه نشان داده روش‌های ساخت‌و‌ساز کنونی و آیین‌نامه‌های فعلی برای دستیابی به ساخت وسازی ایمن کافی نیست. به طور نمونه در زلزله کرمانشاه شاهد بودیم نه تنها اجزای سازه‌ای بلکه اجزای غیرساز‌ه‌ای نیز لازم است تا در برابر زلزله عملکرد مناسبی از خود نشان بدهند.

حامد مانی فر یادآور شد: اهداف آیین‌نامه‌های لرزه‌ای فعلی دستیابی به ایمنی جانی در زلزله‌ای با دوره بازگشت ۴۷۵ سال است و با این رویکرد، آیین‌نامه‌های فعلی آسیب به اجزای سازه‌ای و غیرسازه‌ای را محتمل دانسته‌اند.

مانی‌فر تصریح کرد: در طراحی لرزه‌ای سازه‌ها نیازمند اصلاحاتی هستیم که علاوه بر حفظ جان انسان‌ها، اموال و کسب و کار نیز پس از وقوع زلزله دچار آسیب نشود.

دستور العمل استفاده از میراگرها و جداگرها برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، یکی از روش‌های ایمن شدن در برابر مخاطراتی همچون زلزله را برای ساختمان‌ها، استفاده از تکنولوژی میراگرها و جداگرهای لرزه‌ای برشمرد و توضیح داد: در خصوص استفاده از تکنولوژی میراگرها و جداگرها، ژاپن تجربیات خوبی داشته که در وبیناری که از ۲۵ تا ۲۷ برگزار می‌شود به شکل ویژه به روش‌های بهره‌مندی از این تکنولوژی و تبادل تجربیات آن کشور در خصوص تاب‌آوری شهرها و ساختمان‌ها در برابر زلزله می‌پردازیم.

مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله
وبینار مشترک ایران-ژاپن
بخوانید:  روش های مقاوم سازی ساختمان
  • منبع خبر : وزارت راه و شهرسازی