به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، محمدرضا رضایی کوچی درباره نحوه اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی، اظهار داشت: بر اساس قانون مالیات بر خانههای خالی، در مرحله اول باید واحدهای مسکونی خالی شناسایی شوند که این موضوع مستلزم همراهی و هماهنگی دستگاههای مختلف است اما متأسفانه برخی از دستگاهها در این زمینه همراهی نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه با شناسایی خانههای خالی از سکنه تاکنون مشخص شده است که حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی جزو خانههای دوم یا بیشتر مالکان محسوب میشوند، گفت: تاکنون وزارت راه و شهرسازی اقدامات خوبی را در این راستا انجام داده است اما چون سایر دستگاهها همراهی لازم را با این وزارتخانه انجام ندادند، فقط ۳۰۰ هزار واحد شناسایی و اطلاعات آنها به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات ارسال شده است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اخذ مالیات بر خانههای خالی از سکنه میتواند در تعدیل و کاهش قیمت بازار مسکن نقش اساسی ایفا کند، تصریح کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی و برخی از دستگاههای خدمت رسان از جمله آب، برق و گاز همراهی خوبی با وزارت راه و شهرسازی در شناسایی خانههای خالی نداشتند و به همین دلیل انتظارات برای اجرای این قانون محقق نشده است.
بررسی میزان قانون مالیات بر خانه های خالی
وی متذکر شد: کمیسیون عمران مجلس اخیراً جلسهای را برای بررسی میزان و نحوه اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی برگزار کرد و وزیر راه و شهرسازی درباره ایجاد سامانه املاک و اسکان گزارشی را به نمایندگان ارائه کرد اما قطعاً این وزارتخانه به تنهایی نمیتواند در این زمینه همه اقدامات را انجام دهد.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قطعاً نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ویژه اعضای کمیسیون عمران از ابزارهای نظارتی خود برای اجرای دقیق و کامل قانون مالیات بر خانههای خالی استفاده میکنند و پیگیریهای لازم را انجام میدهند تا دیگر دستگاههای مسئول هم این قانون را به خوبی اجرا کنند.
رضایی کوچی با بیان اینکه علاوه بر اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی، باید تولید مسکن هم افزایش پیدا کند، گفت: در حال حاضر در عرضه و تقاضای مسکن تعادل وجود ندارد و این مسئله افزایش قیمت مسکن را در پی داشته است.
- منبع خبر : خبرگزاری مهر