به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، نحوه تفکیک کنتور مشترک برق: در برخی از ساختمانها انشعابات آب و برق و گاز واحدها مشترک است و بر همین اساس هم اغلب میزان مصرف با توجه به جمعیت هر واحد یا به صورت مساوی میان واحدها تقسیم میشود. کنتور مشترک در آپارتمان مشکلات متعددی را به همراه دارد که برای مثال کنتور مشترک آب، کنتور مشترک برق و کنتور مشترک گاز میتواند با مصرف نادرست برخی از واحدها مصرف کل کنتور مشترک و هزینه را برای تمام واحدها را بالاتر ببرد. این موضوع باعث نارضایتی همسایهها میشود.
اما قانون در این موضوع میگوید که برای پرداخت سهم هر واحد با کنتور مشترک در آپارتمان، باید مساحت هر واحد ملاک قرار بگیرد. برای مثال اگر یک واحدی مساحتش ۲ برابر مساحت واحد دیگری است مالک یا مستاجر آن واحد باید ۲ برابر سهم دیگران هزینه آب، برق یا گاز بپردازد. این قانون در ارتباط با هزینه شارژ هم به همین صورت است.
اگر مالک یا مستاجری از پرداخت هزینه کنتور مشترک امتناع کند، ابتدا اظهارنامهای با ذکر مبلغ بدهی به آن مشترک ابلاغ میشود. اگر پس از گذشت ۱۰ روز این هزینه و بدهی پرداخت نشد، مدیر ساختمان این اجازه را دارد که از ارائه خدمات مشترکی مانند شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم و مانند به آن مشترک خودداری کند.
یکی از راههایی که در این زمینه و برای مواجهه با مشکلات کنتور مشترک در آپارتمان اعمال شده است، این است که واحدهای نوساز با کنتورهای تفکیک شده ساخته شوند و این موضوع در هنگام دریافت مجوز هم به سازنده تذکر داده میشود.
اما گاهی اوقات به دلیل آنکه محدودیت جا وجود دارد کنتور مشترک برای آنها در نظر گرفته میشود. به همین دلیل هم هنوز بسیاری از ساختمانها دارای کنتور مشترک آب، برق یا گاز هستند.
نحوه تفکیک کنتور مشترک برق
تفکیک کنتور مشترک برق در مقایسه با آب و یا گاز که نیاز به تغییر انشعابات آب و گاز دارد، راحتتر انجام میشود. با توجه به همین موضوع هم تفکیک کنتور مشترک برق به درخواست خود مشترکان انجام میشود و با توجه به شرایط آسان آن درخواستهای زیادی برای جداسازی برق ساختمانهای قدیمی وجود دارد. این روزها دیگر واحدهای نوساز با کنتورهای برق تفکیک شده ساخته میشوند.
مراحل تفکیک کنتور مشترک برق
- مراجعه متقاضی به واحد قبول مشترکین و ارائه درخواست برای تفکیک انشعاب و تکمیل فرم مورد نظر
- ثبت درخواست متقاضی توسط واحد قبول مشترکین
- بازدید مامور بازدید از محل و تست کنتور مورد نظر
- ابلاغ و اعلام شرایط تفکیک در ارتباط با تعهدات مالی و فنی مشترک
- ارائه پرداختهای قانونی توسط متقاضی و ارسال سوابق برای انجام کار به قسمت انشعابات یا مجری طرح و نصب کنتور
در برخی از ساختمانهایی که نیاز به تفکیک مصرف کنندههای برق از هم وجود دارد از چند کنتور فرعی برق استفاده میشود. در این زمینه هم باید توجه شود که سیم فاز ورودی کنتور فرعی برق از خروجی کنتور اصلی تامین شود.
علاوه بر این نیز در هنگام تفکیک در ساختمانهای چند طبقه برق راهروها نباید از کنتورهای فرعی تامین شود زیرا در این صورت انرژی و برق مصرفی بر عهده یکی از مشترکین میافتد. مصرف لامپ راهروها باید بر روی کنتور اصلی قرار بگیرد. با توجه به نیاز نیز میتوان برای هر کدام از واحدها یک کنتور اصلی برق مجزا اجرا کرد.