فایده قانون جدید چک چیست و چطور می‌توان آن را تبادل کرد؟
فایده قانون جدید چک چیست و چطور می‌توان آن را تبادل کرد؟
سخنگوی اجرای قانون جدید چک با تاکید بر اینکه گیرنده چک هرگز چک ثبت نشده در سامانه صیاد را دریافت نکند، گفت: قانون جدید چک به اجرای مقررات موجود در قانون مبارزه با پولشویی کمک و از جعل چک جلوگیری می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، فایده قانون جدید چک: آمنه نادعلی زاده در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: قانون جدید چک مشمول چک‌های بنفش رنگ می‌شود و دارای عبارت «کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است» است که از ابتدای فروردین سال جاری توزیع شده‌اند و فرآیند تبادل آنها با چک‌های قبلی متفاوت است، به گونه‌ای که صادرکننده باید مشخصات چک چون تاریخ، مبلغ و هویت دریافت کننده و خود را در سامانه صیاد ثبت کند.

وی افزود: گیرنده چک هم باید به سامانه مربوطه مراجعه کند، استعلام بگیرد و اطلاعات درج شده بر چک و در سامانه صیاد را چک کند.

سخنگوی اجرای قانون جدید چک درباره فایده قانون جدید چک گفت: قانون جدید چک به اجرای مقررات موجود در قانون مبارزه با پولشویی کمک و از جعل چک جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه چک‌های قبلی به روال گذشته پذیرش و پردازش می‌شوند اما چک‌های جدید در وجه حامل صادر نمی‌شوند و از طریق سامانه صیاد نقل و انتقال داده می‌شوند.

نادعلی زاده ادامه داد: چک‌های قدیمی فعلاً کارسازی می‌شوند اما دائمی نیست و بانک مرکزی در زمان مشخصی آنها را از بازار جمع آوری می‌کند. گیرنده چک هرگز چک ثبت نشده در سامانه صیاد را دریافت نکند زیرا، آن چک قابلیت نقد شوندگی ندارد.

بخوانید:  نرخ تورم در سال 1400 به کجا می رسد؟

گفتنی است که از پنجم فروردین امسال ثبت چک‌های جدید و بنفش رنگ در سامانه صیاد اجباری شده که این چک‌ها نیز از این زمان در بانک‌ها توزیع شده است و متقاضیان می‌توانند آنها را دریافت کنند.

  • منبع خبر : ایسنا