مشکل اصلی جامعه مهندسی چیست؟
مشکل اصلی جامعه مهندسی چیست؟
بیش از نیمی از مهندسین در حوزه نظام مهندسی شغل ثابتی ندارند در حالی که باید از وجود مهندسین و ظرفیت موجود حداکثر بهره برداری صورت گیرد که با این تعداد مهندس و سرمایه اجتماعی تاسیس شورای عالی مهندسی در حوزه مهندسی کشور قطعا ضرورت دارد و امید است مسئولان به این امر توجه کنند.

به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، مشکل اصلی جامعه مهندسی چیست؟ مهندس امین مقومی در نشست خبری که به مناسبت روز مهندس به صوت مجازی برگزار شد با تبریک این روز و همچنین تبریک میلاد با سعادت امام علی علیه السلام و روز پدر با ارائه گزارشی از عملکرد یکساله این سازمان اظهار داشت: گسترش خدمات الکترونیکی یکی از موضوعات جدی و مورد توجه هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در سالهای اخیر بوده که در قالب  طرح جامع خدمات الکترونیکی تهیه و اخیرا شاهد به ثمر رسیدن بخش زیادی از آن هستیم.

مقومی با بیان اینکه در سال جاری تمام خدمات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم به صورت الکترونیکی قابل دریافت بوده ابراز داشت: امیدواریم با تکمیل حلقه پایانی که همان راه اندازی کارتابل مالک می باشد؛ شاهد باشیم شهروندان گرامی بتوانند در منزل نیز خدمات مربوط به سازمان نظام مهندسی ساختمان را دریافت نمایند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم  با اشاره به شرایط حاکم بر استان و کشور با شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: در یک سال اخیر و بعد از شیوع ویروس کرونا تلاش شده تا از مراجعه حضوری شهروندان به منظور جلوگیری از انتقال این ویروس جلوگیری شود که در این راستا از ظرفیت دفاتر پیشخوان دولت در استان استفاده شده است.

مقومی گفت: در حال حاضر شهروندان مراجعه حضوری به سازمان ندارند و از طریق دفاتر پیشخوان دولت و همچنین از طریق درگاه خدمات الکترونیک در سایت سازمان، خدمات خود را دریافت می کنند و امیدواریم شرایط با از میان رفتن ویروس کرونا عادی شود؛ گر چه حتی اگر به وضعیت عادی نیز بازگردیم همه هدف گذاری در دوره هشتم هیئت مدیره سازمان  و دوره های قبلی این بوده که با سازمانی الکترونیک خدمت رسانی به مردم دنبال شود.

اشتغال و معیشت مشکل اصلی جامعه مهندسی است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دغدغه های حوزه مهندسی عنوان کرد: دغدغه هایی در حوزه مهندسی وجود دارد همانگونه که اعلام شده ایران سومین کشور جهان در حوزه فارغ التحصیلان در رشته مهندسی است و ۵۵۰ هزار مهندس در کشور داریم و البته این آمار مهندسانی است که عضو سازمان هستند و در حوزه های دیگر نیز تعداد زیادی مهندس  در رشته های مختلف وجود دارد که بالغ بر یک میلیون نفر هستند  که به همین دلیل ضرورت دارد دولت و مجلس و مجموعه های تاثیر گذار در سیاست گذاری مباحث دانشگاهی برای رشته های مهندسی بازنگری جدی انجام دهند و بحث مهارت آموزی و کارآموزی را در اولویت قرار دهند و در دانشگاه تا زمان اشتغال مورد توجه باشد .

بخوانید:  اعلام آمادگی جامعه مهندسی برای بازسازی مناطق زلزله بندر گناوه

مشکل اصلی جامعه مهندسی چیست؟ مقومی افزود: بیش از نیمی از مهندسین در حوزه نظام مهندسی شغل ثابتی ندارند در حالی که باید از وجود مهندسین و ظرفیت موجود حداکثر بهره برداری صورت گیرد که با این تعداد مهندس و سرمایه اجتماعی تاسیس شورای عالی مهندسی در حوزه  مهندسی کشور قطعا ضرورت دارد و امید است مسئولان به این امر توجه کنند.

مشکل اصلی جامعه مهندسی: بررسی ارائه خدمات در حوزه مجریان ذیصلاح

وی با اشاره به موضوع مجریان ذیصلاح و کنترل مضاعف ابراز داشت: با توجه به تفاهمنامه هایی که با انجمن مرتبط این موضوع منعقد شده امیدواریم سال آینده شاهد توسعه کیفی خدمات مجریان ذیصلاح باشیم و اجازه نخواهیم داد که خدمات دراین حوزه صوری باشد و کنترل ها برای تحقق خدمات واقعی از سوی مجریان ذیصلاح دنبال خواهد شد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم موضوع ایمنی در ساخت و سازها و مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان را مهم برشمرد و افزود: استفاده از داربست های ایمن و سایر موضوعات ایمنی مرتبط با حوزه ساخت و ساز که در کاهش تلفات ساختمانی می تواند موثر باشد در سال ۱۴۰۰ به صورت کنترل مضاعف دنبال می شود و افزایش خدمات نظارت مقیم برای پروژه های ساختمانی بلند مرتبه هم در دستور کار قرار خواهد داشت.

مشکل اصلی نظام مهندسی: واقعی نبودن تعرفه های ساخت‌وساز

مقومی گفت: یکی از گلایه‌هایی که همیشه جامعه مهندسان دارند و ما نیز به آن معتقد هستیم این است که تعرفه ساخت و سازها واقعی نیست یعنی آن شرح خدمات و مسئولیت‌های سنگینی که به عهده مهندسان طراح، ناظر و یا مجری است را پوشش نمی‌دهد و درصدی از تعرفه ساخت و سازها با تصمیم‌های استانی تعیین می‌شود که با توجه به رشد چشمگیر هزینه ساخت و ساز ، امیدواریم تعرفه خدمات مهندسی به تعرفه واقعی نزدیک شود .

وی ادامه داد: موضوع دیگر بحث ترویج مقررات ملی ساختمان است که به نظر می آید شرایط بومی استان باید در آن لحاظ شود یعنی به نحوی نباشد که مباحث و مقررات ملی ساختمان وقتی ابلاغ شد در اجرا با مشکلات جدی مواجه باشیم و شرایط استان ها دیده نشود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم افزود:  ظرفیت خوبی در حوزه مهندسی  در استان قم  در اختیار داریم اما متاسفانه گاهی مشاهده می شود در برخی پروژه ه با سوءاستفاده از عناوینی مانند تولیدی و سرمایه گذاری، نیروهای غیر بومی را به کار می گیرند و گاه در همین پروژه ها شاهد پدیده دلالی در عرصه ساخت و ساز وکاهش کیفیت ساخت و ساز هستیم.

  • منبع خبر : سازمان نظام مهندسی ساختمان قم