پژوهش‌های فاقد کاربرد در حوزه شهر و شهروند،حذف خواهند شد
پژوهش‌های فاقد کاربرد در حوزه شهر و شهروند،حذف خواهند شد
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: در کنار تعریف دقیق مسأله، نیاز پژوهشی و کاربست نتایج پژوهشی، زمینه‌سازی نوعی از سرمایه‌گذاری کمی و کیفی در بدنه مدیریت شهری نیز باید صورت پذیرد که باعث بالندگی مدیریت شهری در جهت ارتقاء کمی و کیفی خدمات‌رسانی به شهروندان شود.

به گزاش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم،پژوهش‌های فاقد کاربرد در حوزه شهر و شهروند؛ حسین حسامی در گفتگویی با محوریت پژوهش، اظهارکرد: مطالعات روزآمد درباره مسائل شهر، نگاهی آماری و تحلیلی به شهر و مسائل آن با بهره‌گیری از نظرات کارشناسانه می تواند مدیریت شهری را با نظارت شورای اسلامی شهر و مدیریت اجرایی شهرداری به سوی بالندگی و توسعه متوازن هدایت کند.

وی افزود: این در حالی است که در زمان حاضر، بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها و قانون‌گذاری‌ها در زمینه مسائل شهری به دلیل فقدان مطالعه دقیق وکاربردی و ناهماهنگی با شرایط موجود، خسارات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی فراوانی را در پی داشته است.

حسامی با توجه به وضعیت موجود پژوهش‌ها و مطالعات در مدیریت شهری گفت: تجربه نشان داده که طرح‌ها و برنامه‌هایی که با بررسی دقیق آماری و نگاه تحلیلی به انجام رسیده، از سطح بهره‌وری مطلوبی برخوردار است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس تصریح کرد: امروزه مسئولان و مدیران آگاه مدیریت شهری به اهمیت این نکته پی برده‌اند که زندگی شهری زمانی دلپذیر و رضایت‌بخش خواهد بود که برنامه‌ریزی شهری بر اصول علمی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های انسانی و طبیعی استوار شده باشد.

حسامی گفت: در این مسیر ابتدا باید نیازهای شهروندان شناسایی و سپس با تلفیق داده‌های موجود و اعمال نظر متخصصان، برنامه‌های شهری تدوین شود.

عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر با نگاه تخصصی به آلبوم بودجه شهرداری مشهد، اظهارکرد: با توجه به سابقه مطالعات و پژوهش در مدیریت شهری متوجه می‌شویم که اختصاص بودجه‌های منطقی و مناسب در امر تحقیق و پژوهش دارای اهمیت است و بودجه ۸۶٫۴۶۷٫۸۰۲
(ارقام به هزار ریال) در سال ۱۴۰۰ شهرداری مشهد، منجر به تعریف ۱۰۴ پژوهش، ۳۸ طرح نوآورانه و خلاقانه و ۱۵۰ مطالعه و طراحی پروژه‌های اجرایی در آلبوم بودجه مصوب شورای اسلامی شهر مشهدالرضا علیه السلام شده است.

حسامی افزود: در کنار تعریف دقیق مسأله، نیاز پژوهشی و کاربست نتایج پژوهشی، زمینه‌سازی نوعی از سرمایه‌گذاری کمی و کیفی در بدنه مدیریت شهری نیز باید صورت پذیرد که باعث بالندگی مدیریت شهری در جهت ارتقاء کمی و کیفی خدمات‌رسانی به شهروندان شود.

لزوم حذف و جایگزینی پژوهش‌های فاقد کاربرد در حوزه شهر و شهروند

وی همچنین خاطرنشان کرد: قطعاً پژوهش‌های فاقد کاربرد ملموس در حل مسائل شهر، شهروندان و شهرداری، حذف خواهند شد و مطالعات کاربردی که در زمینه‌های برنامه‌ها و طرح‌های توسعه شهری و همچنین نیازهای شهروندان، جریان عبور و مرور در شهر، رفاه عمومی، کاربری زمین، تفریح، فرهنگ، اقتصاد، تأسیسات زیربنایی و امثال آن‌ها باشد، جایگزین خواهد شد تا فایده آن به شهر، مدیریت شهری و شهروندان بازگردد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس به اهداف و رویکردهایی در راستای کاربردی‌سازی پژوهش‌های مدیریت شهری اشاره داشت و افزود: اجرای کیفی پروژه‌های مطالعاتی و تسریع در انجام آن‌ها با استفاده از روش ها، فناوری‌ها و مبانی نظری روز، توجه به صلاحیت علمی، اجرایی، تحلیلی و اخلاق حرفه ای مشاوران، سنجش شاخص کارایـی‌ها، تنظیم دقیق RFP، پروپوزال و هماهنگی میان RFP و پروپوزال تصویبی از مهمترین اقداماتی است که در اجرای کیفی‌سازی پروژه‌های مطالعاتی و تسریع در انجام آن‌ها تعریف خواهد شد و به دنبال تحقق آن هستیم.

حسامی با تاکید بر لزوم اثربخش نمودن نتایج مطالعات در فعالیت‌های مدیریت شهری با تکیه بر روش‌های مختلف همچون تنظیم برنامه‌های راهبردی، شناسایی نیازهای شهرداری و تطبیق عملکردها با مدیریت دانش‌بنیان و انتخاب اولویت‌های پژوهشی، گفت: در کنار این اقدامات، به سمت اثربخشی و حمـایت از پایان نامه‌ها، پـروژه‌های نخبگانی و هـدفمند نمودن نشست‌ها، همایش‌ها و … گام خواهیم برداشت و آن را در دستور کار می‌گذاریم.

وی خاطر نشان کرد: علاوه‌بر توسعه هدفمند ارتباطات و تعاملات با سایر سازمان‌های شهرداری، جوامع علمی و مراکز داخلی و خارجی و شناسایی فعالیت‌های موازی در حوزه مدیریت شهری با ایجاد یک بانک اطلاعاتی از ذی‌نفعان مطالعات و پژوهش‌های شهری، موضوع ایجاد و تمرکز بر کانال‌های ارتباطی، تعریف جایگاه مناسب سازمانی، تنظیم نظام‌نامه‌ها و مقررات به منظور شناسایی، جذب و بهره‌گیری از توان تخصصی صاحب نظران و نخبگان در فعالیت‌های مطالعاتی مدیریت شهری را دنبال خواهیم کرد.