به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، دیوار سبز هیدروپونیک یکی از مدرنترین روش اجرای دیوار سبز در جهان است و مزایای زیادی نسبت به سایر سیستم های دیوار سبز دارد. در این سیستم گیاه نیازی به خاک نداشته و مناسب برای همه نوع شرایط آب و هوایی می باشد.
از ویژگی های دیوار سبز هیدروپونیک می توان به تنوع بیشتر گیاهان، ضخامت کم و امکان نقش پذیری اشاره کرد.
دیوارهای سبز هیدروپونیک، سازههای عمودی هستند که انواع مختلف گیاهان یا سایر فضای سبز به آنها متصل شدهاند. از آنجا که این دیوارها، گیاهان طبیعی را در خود جای دادهاند، معمولاً دارای سیستمهای آبیاری داخلی هستند. بستر کشت در دیوار سبز هیدروپونیک، تنها آب است.
به این معنا که هیچ گونه خاکی در بستر رشد گیاه استفاده نمیشود و تمام مواد مغذی به همراه آب از طریق سیستم آبیاری، گیاهان را تغذیه میکنند.
این دیوارها، غالباً شبیه به دیوارهای سبز معمولی به نظر میرسند، اما به دلیل استفاده از هوش مصنوعی و فناوری، اهداف بیشتری را ارائه میدهند.
ویژگیهای یک دیوار سبز هیدروپونیک، میتواند به صورت خودکار کنترل شود و جلوههای آن را افزایش دهد. علاوه بر مزایای بیوفیلیک (طبیعتبارگی) تمام دیوارهای هیدروپونیک، این آثار تزئینی و زنده میتوانند ویژگیهایی نظیر، تصفیه طبیعی هوا، محیط رشد تخصصی و فضایی زیبا و آرامش بخش را ارائه دهند.
اجزاء تشکیل دهنده ی دیوار هیدرپونیک
- چهارچوبی که روی دیوار نصب شود
- صفحهای از جنس پیویسی یا پلی پروپیلن در اندازهای موردنیاز
- پوسته نمدی
- لولههای سوراخدار
- مخزن آب
- پمپ
- مواد مغذی برای تزریق داخل آبیاری
فواید دیوار سبز هیدروپونیک

داشتن دیوارهای سبزهیدروپونیک که فضا را هیجان انگیز نشان دهند، مزایای بسیاری دارند. اول از همه اینکه، مزایای بصری این دیوار زنده را نمیتوان نادیده گرفت.
قطعات چشم نواز میتوانند بر تزئین یک محیط شهری که از بتن و آجر ساخته شده است، تأثیر زیادی بگذارند و بدین ترتیب گزینههای دیگری برای کشاورزی شهری، باغداری و دکوراسیون داخلی ارائه دهند.
دیوارهای سبز میتوانند ما را شادتر کنند، زیرا آنها موجب جذب نیاز ذاتی ما به طبیعت میشوند. آوردن عناصر طبیعی به مکانهایی که به طور کلی زیاد دیده نمیشوند، روحیه انسان را بالا میبرند و ما را هوشیارتر و خوشحالتر میکند.
این مفهوم به عنوان بیوفیلی نیز شناخته میشود. همچنین مطالعات نشان دادهاند که طبیعت میتواند رفتارهای منفی مانند پرخاشگری و اضطراب را کاهش دهد. علاوه بر این، بین طبیعت و کاهش استرس و خستگی روانی نیز ارتباطی پیدا شده است. این به دلیل واکنش خودکار بدن ما به دیدن عناصر طبیعی است.
نحوه ساخت دیوار هیدروپونیک
دیوارهای سبز هیدروپونیک انواع مختلفی دارند. طراحی و تولید انواع دیوارهای سبز به طور مداوم در حال توسعه هستند و گزینههای بیشتری را برای اهداف مختلف ارائه میدهند.
دیوارهای هیدروپونیک در فضای باز و سرپوشیده و در محیطهای مختلفی استفاده میشوند. بسته به مناسبترین راه حل، میتوان از طیف وسیعی از مواد و گیاهان در ساخت آنها استفاده کرد.
دیوارهای سبز در فضای باز در درجه اول عناصر بصری هستند. اگرچه میتوانند دمای کلی، آب باران یا عایق بندی ساختمانها را کاهش دهند و مقرون به صرفه باشند، اما بیشتر آنها برای ورود فضای سبز به مناظر شهری استفاده میشوند.
ساخت این دیوارهای زنده از نظر آب و هوا دارای محدودیتهایی است، زیرا آنها باید شرایط اطراف خود را نیز تحمل کنند و ممکن است گاهی اوقات این شرایط، بر ساختار و گیاهان دیوار صدمه وارد کند.
با این حال، دیوار سبز هیدروپونیک از نظر اندازه محدودیتهایی دارند، زیرا باید فضای مورد نظر خود را در آن جای دهند. به دلیل وجود برخی از محدودیتها، نگهداری از آنها معمولاً سادهتر است.
مهمترین ویژگیهای دیوار سبز هیدروپونیک
مهمترین ویژگی دیوار سبز با کشت هیدروپونیک کاهش چشمگیر مصرف آب و کنترل ساده تر شرایط محیطی دیوار سبز از جمله نور، دما و رطوبت است.
همچنین میزان رشد گیاهان با سیستم هیدروپونیک در مقایسه با سیستم خاکی، ۴۰ درصد سریع تر است.
دیوار سبز هیدروپونیک را میتوان در بسیاری از محیطهای شهر و خانگی استفاده کرد. ما آنها را در مراکز خرید و مکانهای مهم شهر به وفور دیدهایم و با اولین مشاهده، جذبشان میشویم. همیشه حضور یک فضای سبز و زنده، جان و دل آدمی را از نو زنده میکند و طراوات و شادابی را در او میدمد. دیوار هیدروپونیک یکی از انواع دیوارهای سبز است که به خوبی میتواند این احساس را در همه افراد بیدار کند.