نقشه استاندارد ساختمان چه ویژگی‌هایی دارد؟
نقشه استاندارد ساختمان چه ویژگی‌هایی دارد؟
بدون شک نقشه خانه تاثیر بسزایی در زیبایی خانه دارد. علاوه بر زیبایی، نقشه ساختمان باید به گونه ای باشد که کارآمدی لازم در قسمت های مختلف خانه را به همراه داشته باشد. شاید تا به حال به خانه هایی برخورد کرده باشید که با وجود متراژ پایین تفکیک فضا به خوبی در آن ها صورت گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، نقشه استاندارد ساختمان: آن چه که در طراحی این گونه خانه ها به کار گرفته شده است، بهره گیری از یک نقشه و طراحی مناسب برای فضای داخلی آن ها می باشد.

ویژگی‌های نقشه استاندارد ساختمان

ورودی خانه

طراحی قسمت ورودی خانه در نقشه استاندارد ساختمان باید به گونه ای باشد که دسترسی به قسمت های خصوصی خانه مانند اتاق خواب، حمام و اتاق نشیمن نداشته باشد. آن چه که در طراحی این قسمت باید رعایت شود، اختصاص دادن فضایی به اندازه قرار دادن یک جا کفشی و آینه دیواری در آن می باشد.

اتاق نشیمن

نقشه استاندارد ساختمان: همان طور که می دانید اتاق نشیمن از جمله قسمت هایی است که اعضای خانواده بیش ترین وقت خود را در آن سپری کرده و در بیش تر مواقع به پذیرایی از مهمانان در این اتاق می پردازند. آن چه که در طراحی این قسمت باید به یاد داشت اختصاص دادن فضایی به اندازه قرار دادن مبلمان و تلویزیون در آن می باشد. در بیش تر مواقع در هنگام طرح نقشه برای این قسمت فضایی به اندازه ۲۰ تا ۳۰ متر به آن اختصاص داده می شود. هم چنین نقشه آن باید به گونه ای باشد که به طور مستقیم به ورودی خانه متصل نباشد.

آشپزخانه

آشپزخانه به عنوان یکی از مهم ترین قسمت های خانه در نظر گرفته شده و از آن به عنوان قلب خانه یاد می شود. این قسمت یکی از پر رفت و آمد ترین قسمت های خانه بوده و تقریبا همه با آن سر و کار دارند. یکی از اصول اساسی در طراحی نقشه آشپزخانه، در نظر گرفتن مثلث طلایی می باشد.

منظور از مثلث طلایی دسترسی آسان به سه نقطه گاز، یخچال و ظرفشویی می باشد. این سه قسمت از پر کاربردترین قسمت ها در هر آشپزخانه ای می باشد. دسترسی آسان به وسایل کابینت هایی که در بالا و پایین تعبیه شده اند، از دیگر موارد مهمی است که باید به آن توجه شود. در طراحی نقشه این قسمت از خانه باید به بیرون آمدگی وسایلی که در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند نیز توجه شود.

به طور کلی می توان گفت در نقشه استاندارد ساختمان، فضایی به اندازه ۱۲ تا ۱۵ متر مربع به آشپزخانه اختصاص داده می شود.

اتاق پذیرایی

این قسمت در نقشه استاندار ساختمان در واقع فضایی است که برای پذیرایی از مهمانان از آن استفاده می شود. آن چه که در طراحی نقشه این قسمت حائز اهمیت می باشد، اختصاص دادن فضایی به آن می باشد که به راحتی بتوان از یک دست مبلمان در آن استفاده کرد. در طراحی نقشه این قسمت از خانه فضایی به اندازه ۲۰تا ۳۵ مترمربع به آن اختصاص داده می شود. در بسیاری از نقشه ها دیده می شود که اتاق پذیرایی به ورودی خانه و آشپزخانه دسترسی دارد اما به اتاق خواب ها مشرف نمی باشد. یکی از اصولی که در طراحی اتاق پذیرایی باید رعایت کرد، عدم استفاده از درب در طراحی آن می باشد. این بدان معناست که بهتر است در طراحی این قسمت از خانه دربی به آن باز نشود.

اتاق خواب

اصولا در طراحی نقشه استاندارد ساختمان اتاق خواب، یک اتاق خواب برای پدر و مادر و اتاقی برای فرزندان در نظر گفته می شود. در صورتی که متراژ خانه بالا باشد می توان از یک اتاق به عنوان اتاق خواب مهمان نیز استفاده کرد. آن چه که در مورد اتاق خواب حائز اهمیت می باشد، فضایی آرام می باشد. بنابراین در طراحی نقشه آن نیز باید فضایی به آن اختصاص داده شود که به دور از سر و صدا باشد. در طراحی نقشه این قسمت باید به یاد داشت که فضای کافی برای جا به جایی وسایل وجود داشته باشد و هم چنین فضا به اندازه ای بزگ باشد که در صورت باز کردن درب کمد یا کشوها، اختلالی برای رفت و آمد به وجود نیاید.

همان گونه که در قسمت قبل اشاره شد، در هنگام طراحی نقشه اتاق خواب باید به این نکته توجه داشته باشید که این اتاق به قسمت پذیرایی دسترسی نداشته باشد. طراحی نقشه اتاق خواب عموما به این گونه است که برای اتاق والدین و به واسطه قرار دادن تخت دو نفره در آن، فضایی بین ۲۰متر مربع به آن اختصاص داده می شود. برای اتاق خواب فرزندان نیز فضایی به اندازه ۱۲ تا ۱۵ مترمربع در نظر گرفته می شود.

حمام و سرویس بهداشتی

در طراحی نقشه استاندارد ساختمان، عموما سرویس بهداشتی در نزدیکی درب ورودی در نظر گرفته می شود. در صورتی که طراحی سرویس بهداشتی به گونه ای است که سینک روشویی نیز در داخل آن تعبیه می شود، باید به رعایت فاصله متناسب بین سنگ توالت و سینک روشویی توجه شود.

  • منبع خبر : ساختمانی چی