به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، کاخ ورسای فرانسه محل اصلی زندگی پادشاهان فرانسه از سال ۱۶۸۲ تا زمان آغاز انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹ بوده است. این کاخ در بخش یولینز در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب غربی مرکز پاریس واقع شده است. کاخ ورسای در حال حاضر یکی از بناهای تاریخی فرانسه به شمار میرود و در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت اثر شده است. کاخ ورسای یکی از بزرگترین و باشکوهترین قصرهای جهان است و یکی از برترین نمونههای معماری فرانسه در قرن هجدهم نیز محسوب میشود.
کاخ ورسای دارای حدود ۲،۱۴۳ پنجره، ۱،۲۵۲ شومینه و ۶۷ راه پله است. در انقلاب فرانسه، تمام وسایل کاخ ورسای به لوور انتقال داده شد تا آسیب نبیند. لویی چهاردهم کسی بود که کاخ ورسای را توسعه داد و تبدیل به مرکز اصلی حکومت در آن دوره شد. مرحله اول توسعه کاخ ورسای ۱۷ سال طول کشید و سه جناح جدید به آن اضافه شد. در ادامه دو جناح دیگر، اصطبلها، پتی تریانو و کلیسا و سالن اپرا نیز به این مجموعه اضافه شد.
کاخ سلطنتی ورسای اهمیت زیادی در تاریخ فرانسه دارد و سمبل قدرت مطلق پادشاهی فرانسه است. کاخ ورسای مرکز سیاسی فرانسه در دوران سلطنت لویی چهاردهم بود و دفاتر دولتی زیادی در آن وجود داشتند. کاخ ورسای تا آن موقع با عنوان «گهواره آزادی» شناخته میشد. خانواده سلطنتی در کاخ ورسای سکونت داشتند تا اینکه مجبور شدند به خاطر حمله به کاخ در اکتبر ۱۷۸۹ به پاریس بازگرداند.
قسمتهای مختلف کاخ ورسای:
عمارت شاه

در این بخش از کاخ شما طراحی های ظریف ایتالیایی را روی تالارها و دیوارها می بینید. این عمارت دارای هفت سالن است که طرح های آنها از منظومه های آسمانی و الهه های رومی تاثیر گرفته اند.
عمارت ملکه

این قسمت از کاخ با گذر زمان شاهد زندگی ۳ ملکه فرانسوی بوده است، نکته ی جالب درباره این بخش تقارن آن با عمارت شاه بوده است. هر دوی این عمارت ها دارای ۷ سالن بوده اند. جزئیات این عمارت ها برای ساعت ها ذهن شما را درگیر می کنند، همه چیز با گذر زمان اصالت خود را حفظ کرده اند.
تالار آینه

تالار آینه یکی از برجستهترین ویژگیهای کاخ ورسای است. تالار آینه ۷۳ متر طول دارد و از ۱۷ پنجره طاقدار تشکیل یافته است که هر پنجره با ۲۱ آینه زینت داده شده است. بدین ترتیب این راهرو بازتابنده در مجموع دارای ۳۵۷ آینه است. از نظر تاریخی نیز معاهده ورسای در سال ۱۹۱۹ برای پایان دادن به جنگ جهانی اول در این تالار امضا شد.
باغ ورسای

باغ کاخ ورسای بزرگترین در نوع خود در اروپا است و طراحی آن توسط آندره لونتر در قرن هفدهم و با الگوی هندسی بوتهها، گلها و درختها انجام شده است. باغها در قسمت جنوبی کاخ واقع شدهاند و منظره بسیار زیبایی را به وجود میآورند. در باغ ورسای آبنماها زیبایی نیز طراحی شدهاند که عظمت و زیبایی باغ را دو چندان میکند. آبنماهای آپلو و لاتونا جزو زیباترینها در جهان هستند.
اپرای سلطنتی ورسای

سالن اپرای سلطنتی به فرمان لویی چهاردهم و به دست آنژه ژاک گابریل ساخته شده است. اولین بار از این سالن در تاریخ شانزدهم مه ۱۷۷۰ برای ازدواج پسر ارشد شاه (لویی شانزدهم بعدی) و ماری آنتوانت استفاده شد. این سالن در دوم اکتبر ۱۷۸۹ محلی باشکوه برای یک بزم سلطنتی و ولخرجیهای افراطی طرفداران سلطنت بود. موضوعی که از سوی طرفداران انقلابی و رسانههای آنها با اغراق فراوان به مردم گزارش شد.
کلیسای جامع ورسای

کلیسای جامع ورسای یک بنای یادبود ملی در فرانسه است. اولین سنگ بنای کلیسای جامع ورسای توسط لویی پانزدهم در قرن ۱۸ گذاشته شده است و در سال ۱۸۴۳ تحت عنوان کلیسای جامع نام گرفت. در حال حاضر، کلیسای جامع ورسای به عنوان محل اسقف ورسای شناخته میشود. این کلیسا سبک باروک را به نمایش میگذارد و منزلگاه تعدادی از نقاشیهای آن دوره است.
کاخ ورسای بعد از لویی چهاردهم
تا دوران لویی چهاردهم، شهر ورسای متشکل از چندین خانهی منتهی به جنوب میدان آرم بود. بااینحال، این زمین به لردهای درباری واگذار شد و ساختمانهایی جدید، عمدتاً در بخش شمالی آن، سر برآورد. کاخ ورسای در سال ۱۶۸۲ بهعنوان اقامتگاه رسمی خاندان سلطنتی اعلام شد و در ششم ماه مه ۱۶۸۲، دربار سلطنت فرانسه نام گرفت اما این مجموعه پس از مرگ لویی چهاردهم در سال ۱۷۱۵ به حال خود رها شد.
بااینحال، ورسای در سال ۱۷۲۲ دوباره جایگاه خود بهعنوان یک اقامتگاه رسمی را باز پس گرفت. در دوران سلطنت لویی پانزدهم و لویی شانزدهم، بخشهای جدیدی به ورسای افزوده شد. پس از انقلاب فرانسه، این مجموعه تقریباً از بین رفت.
پس از صلح با آلمان و درحالیکه کمون (حکومت پاریس در طول انقلاب فرانسه) بر پاریس حکمرانی میکرد، ورسای به محل تشکیل مجلس ملی فرانسه بدل شد. این کاخ تا سال ۱۸۷۹ میزبان دو مجلس فرانسه بود و در آن زمان پایتخت سیاسی کشور به شمار میرفت.