تلاش همگانی برای افزایش کیفیت ساخت‌وساز/ وزارت راه و شهرداری‌ها باید بسیج شوند
تلاش همگانی برای افزایش کیفیت ساخت‌وساز/ وزارت راه و شهرداری‌ها باید بسیج شوند
خرم، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور درباره بالا بردن افزایش کیفیت ساخت‌وساز گفت: تمام نهادها مثل وزارت راه، سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری‌ها مسئول بالا بردن عُمر ساختمان‌ها هستند. همچنین کمک گرفتن از دانشگاه‌ها و بازرسی‌های اتفاقی می‌تواند به بالا بردن کیفیت ساخت‌وساز، تاب آوری ساختمان‌ها و کاهش تخلفات کمک کند.

به گزارش پایگاه خبری ساخت و ساز هشتم، در پاسخ به این پرسش که چه نهادی مسئول افزایش کیفیت ساخت‌وساز و تاب آوری ساختمانها است؟احمد خرم، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان بر اساس قانون نظام مهندسی، مسئول بالا بردن کیفیت ساخت‌وساز و عُمر ساختمان‌ها است. در قانون نظام مهندسی آمده است که این سازمان باید در راستای صرفه و صلاح اقتصادی طرح ها را تایید و نظر بدهد. از روز اول طراحی ، محاسبه، ساخت ، نظارت، بهره برداری و نگهداری سازمان نظام مهندسی ساختمان، وزارت راه و شهرسازی، شهرداری ها و وزارت کشور مسئولیت دارد.

وی با بیان اینکه نباید این مسئولیت ها مدام بر گردن دیگری انداخته شود و هر سازمانی باید به وظیفه خود به خوبی عمل کند اظهار داشت: شهرداری ها مسئول صدور پروانه ساختمانی هستند اما چک نهایی نقشه، مجریان ذیصلاح و نظارت بر افزایش کیفیت ساخت‌وساز بر عهده سازمان نظام مهندسی است. اما سوال این است که چرا باید اقدامات به خوبی انجام نشود؟ این بحثی است که باید به آن پرداخت.

تخلف ۵ درصدی مهندسان ناظر

خرم تاکید کرد: وقتی مسئولیت و اختیار تام تا حدودی وجود دارد چرا باید اقدامات دچار مشکل باشد؟ بحث بنده این است که حدود ۵ درصد ناظران تخلف دارند و با یک ارزیابی و بررسی می توان به این تخمین رسید که ۵ درصد از ناظران تخلف می کنند اما ۵ درصد هم داریم که افراد بسیار درست و دقیقی هستند بنابراین ۹۰ درصد مهندسان ناظر حساسیت جدی ندارند و تخلف هم نمی کنند، بنابراین همین نداشتن حساسیت ما را خراب می کند.

بخوانید:  ممنوعیت استفاده از نمای رومی/ پروانه ساختمانی سازنده ضبط می‌شود!

خرم با اشاره به اینکه حال این سوال مطرح می شود که چطور می توان بر کار ناظر نظارت و بازرسی کرد تا باعث افزایش کیفیت ساخت‌وساز شود، گفت: در تمام دنیا به این سمت رفته اند که برای حل این مساله یک نظارت و بازرسی اتفاقی را توسط دانشگاهها انجام دهند. یعنی با پژوهشکده ها و پژوهشگاهها که نیروی انسانی متخصص و فنی دارند قرارداد همکاری برای نظارت بسته شده است تا گزارش هر تخلفی را جمع آوری و در اختیار سازمان های مربوطه قرار می دهند. پس با این کار به عنوان مثال می توان با بازرسی های اتفاقی فضای مناسبی ایجاد کرد.

نظارت‌های اتفاقی در کاهش تخلفات موثر است

وی ادامه داد: باید افراد مجرب در حوزه ساخت و ساز که دارای رتبه یک به بالا هستند و جامعه نیز آنها را به عنوان مرجع سالم می شناسند، این افراد را شناسایی کنیم و در شهرها و استان های مختلف با آنها قرارداد منعقد شود تا آنها این نظارت های اتفاقی را انجام دهند و باعث بالا بردن افزایش کیفیت ساخت‌وساز شوند. تاکید بنده این است که این نظارت های اتفاقی و رندومی به شدت می تواند در کاهش فساد و جلوگیری از تخلف تاثیرگذار باشد.

خرم تصریح کرد: قطعا این بازرسی ها و نظارت های اتفاقی و رندومی می تواند در کاهش هزینه های ساخت، بالا بردن افزایش کیفیت ساخت‌وساز و عمر ساختمان‌ها مفید و موثر باشد.